Pravno obvestilo

Varovanje zasebnosti v skupini Autovista Group

Informacije iz tega obvestila o varovanju zasebnosti se nanašajo na prakse s tega področja, ki jih izvaja matična družba iz Združenega kraljestva: Autovista Limited,  Suite 1, 3rd Floor, 11-12 St James's Square, London SW1Y 4LB, England, United Kingdom[A1]  ter njene podružnice in odvisne družbe (v nadaljevanju: ‘Autovista Group’).

Spoštujemo vašo pravico do zasebnosti in smo zavezani k zagotavljanju skladnosti z vso zakonodajo s področja varstva podatkov in varovanju vaše zasebnosti. Svoje, iz tega izhajajoče pravne obveznosti, jemljemo resno, zato smo uvedli ustrezne ukrepe za varovanje in zaščito osebnih podatkov, ki nam jih posredujete. Stremimo k temu, da smo vedno povsem pregledni [A2] glede obdelave vaših osebnih podatkov (izraz ‘osebni podatki’ se uporablja pomenu, kakor mu je pripisan v Splošni uredbi o varstvu podatkov, t. i. ‘GDPR’).

To obvestilo o varovanju zasebnosti pojasnjuje vaše pravice v povezavi z osebnimi podatki, ki jih o vas hranimo, in način, kako:

 • uporabljamo in ščitimo takšne osebne podatke;
 • nam lahko naročite, da se uporaba vaših osebnih podatkov omeji;
 • varujemo vašo zasebnost in
 • v katerih primerih lahko razkrijemo vaše osebne podatke drugim.

1. Obseg uporabe tega obvestila o varovanju zasebnosti

To obvestilo o varovanju zasebnosti ureja našo obdelavo vaših osebnih podatkov z vidika produktov, ki jih dobavljamo, in storitev, ki jih nudimo. Upoštevajte, prosim, da svoje produkte in vsebine licenciramo tudi drugim podjetjem, ki lahko o tem izdelajo lastne spletne strani, dogodke in digitalne vsebine. Kadar uporabljate storitve, ki jih upravljajo tretje osebe, bo uporaba vaših[A3]  osebnih podatkov postala predmet njihovih splošnih poslovnih pogojev, kakor so podrobno določeni v njihovem obvestilu o varovanju in ne v našem. Če se vam v zvezi s tem porajajo kakšni koli dvomi, nas kontaktirajte na: dataprotection@autovistagroup.com.

2. Zbiranje in uporaba osebnih podatkov

Ko brskate po naših spletnih straneh, je edini osebni podatek, ki ga o vas zbiramo, vaš IP naslov. Z izjemo te informacije je vaše spletno brskanje anonimno, saj se ne zbirajo nobeni drugi osebni podatki, razen če se registrirate za uporabo naših produktov ali za prejemanje sporočil od nas, npr. novičke – newsletters. V tem primeru vas bomo povprašali po imenu in priimku, e-poštnem naslovu, telefonski številki in službenem nazivu. Prav tako zbiramo nekatere osnovne, anonimne tehnične informacije, kot so zaporedja klikov. Na podlagi tega analiziramo vašo uporabo spletnega mesta, kar nam pomaga pri pošiljanju sporočil v okviru ciljno usmerjenih trženjskih akcij. Pred pošiljanjem kakršne koli marketinške vsebine bomo seveda zaprosili za vaše soglasje. Neosebne informacije, ki se nanašajo na uporabo teh spletnih strani za statistične namene, vendar brez kakršnih koli osebnih podatkov o vas, se lahko dajo na voljo tudi tretjim strankam.

3. Registracija in uporaba vaših osebnih podatkov

Ko se registrirate na spletni strani prek našega postopka prijave, se zbirajo in hranijo izbrani osebni podatki o vas, ki vključujejo ime in priimek, e-poštni naslov in telefonsko številko, z namenom, da bi vam lahko poslali ustrezne informacije. Če nam niste podali soglasja, ti podatki ne bodo razkriti tretjim osebam, razen v kolikor to bodisi dopušča ali narekuje zakonodaja oziroma kadar smo ugotovili kršitve pri uporabi spletnih strani ali njihovo nepravilno uporabo. Če ste podali soglasje za uporabo vaših osebnih podatkov, se bodo ti podatki obravnavali ob polnem spoštovanju vaše zasebnosti. Poleg zgoraj navedenih primerov obdelujemo samo osebne podatke, ki so jih podali posamezniki, in ne pridobivamo osebnih podatkov iz javno dostopnih virov.

4. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov prek našega spletnega mesta

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo na podlagi uporabe spletnega mesta, je vaše soglasje, ki ga podate tako, da obkljukate kvadratek na naši strani E-poštnega preferenčnega središča (Email Preference Centre), glejte točko 6 . Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete z uporabo gumba za odjavo, da nam pišete na naslov dataprotection@autovistagroup.com ali pa nas obvestite po redni pošti na naslov, ki je naveden na koncu tega obvestila o varovanju zasebnosti.

5. Piškotki

Če želite, da naše spletno mesto pravilno deluje, boste morali preveriti, ali je vaš spletni brskalnik nastavljen tako, da sprejme piškotke. Piškotek je majhna datoteka (ali zapis v datoteki), ki jo spletna stran lahko pošlje vašemu brskalniku, slednji pa jo potem shrani na trdem disku vašega računalnika. Piškotki, vključno z analitičnimi piškotki tretjih oseb, nam omogočajo analizirati spletni promet in opredeliti bolj priljubljena mesta na naših spletnih straneh. Piškotki nam tudi omogočajo, da spletno mesto naredimo čim bolj uporabniku prijazno s tem, ko omogočajo shranjevanje vseh registracijskih podatkov ali gesel, tako da jih vam ni treba vedno znova vnašati, ko dostopate do naših spletnih strani. Piškotki ostanejo v vašem računalniku in se uporabljajo samo ob vstopu na naše spletne strani. Ne glede na zgoraj navedeno vam ni treba sprejeti piškotkov, zato morate prebrati informacije, ki so bile priložene programju[A4]  vašega spletnega brskalnika, da bi videli, kako lahko svoj spletni brskalnik nastavite tako, da vas obvesti, kdaj prejmete piškotek, s tem pa vam da na voljo možnost, da ga bodisi sprejmete bodisi zavrnete. Piškotki nam ne bodo posredovali nobenih informacij o vas, razen tistih, ki se nanašajo na vašo uporabo naših spletnih strani.

Eloqua, avtomatska marketinška platforma, ki jo uporabljamo, bo vstavila piškotek v vašo napravo med vašim prvim obiskom naših spletnih strani. Takrat se bo prikazalo obvestilo o piškotkih na dnu spletne strani, s povezavo do tega obvestila o varovanju zasebnosti. Z enkratnim identifikatorjem ste identificiran kot obiskovalec spletnih strani. Piškotek Eloqua in vaš IP naslov lahko uporabimo za analizo vaše uporabe naših spletnih strani, torej katero stran ste obiskali in kako dolgo ste se na njej zadržali. Ta piškotek ne vsebuje nobenih osebnih podatkov o vas. Piškotek bo postal neaktiven po dveh (2) letih, razen če ga prej ne izbrišete prek svojih nastavitev spletnega brskalnika.

6. Tehnologija sledenja Eloqua, uporabljena v naših e-trženjskih sporočilih

Za personalizacijo načina komuniciranja z vami bomo vključili povezavo do E-poštnega preferenčnega središča (Email Preference Centre) v naša trženjska elektronska sporočila in na spletnih straneh. V trženjskih sporočilih, ki jih prejmete od nas, so uporabljeni piksli za sledenje. V podporo temu internemu procesu Eloqua za nas obdela piksle za sledenje na anonimni osnovi ter beleži enkratno in anonimno ID številko prejemnika. Ta enkratna in anonimna ID številka prejemnika nam je dana na voljo zato, da lahko sledimo aktivnostim odpiranja, posredovanja ali klikanja na URL-je v naših elektronskih sporočilih. Na ta način lahko izboljšamo uspešnost in učinkovitost našega e-poštnega trženja.

Vaše soglasje k prejemanju e-poštnih trženjskih sporočil od nas vključuje sledenje novičkam in združevanje podatkov (glejte razdelek 7). 

Če ne želite, da vam sledimo na podlagi e-poštnih trženjskih sporočil, se odjavite od vseh naših trženjskih sporočil prek našega centra E-poštnega preferenčnega središča. Povezavo do Email Preference Centre najdete v vseh e-poštnih trženjskih sporočilih, ki jih od nas prejmete.

7. Uporaba informacij iz piškotkov in tehnologija sledenja Eloqua

Informacije, ki se pridobijo z uporabo pikslov za sledenje, kot so opredeljeni zgoraj v razdelku 6, se lahko kombinirajo z informacijami, ki nam jih predložite v skladu z zgornjim razdelkom 3, in z vašimi brskalnimi informacijami, pridobljenimi z uporabo piškotkov, kot je opisano v zgornjem razdelku 5.  Na ta način lahko bolje prilagajamo in izboljšujemo svoje trženje za vas in personaliziramo vašo uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh.

8. Posodobitve

Kot prejemnik e-poštnih trženjskih sporočil skupine Autovista Group in/ ali kratkih dnevnih obvestil lahko občasno prejmete tudi dodatna sporočila in novice o drugih storitvah, ki jih daje na voljo naša matična družba ali naše podružnice in odvisne družbe. S posodobitvijo preferenc lahko umaknete svoje soglasje za prejemanje takšnih sporočil. V ta namen sledite povezavi do Email Preference Centre, ki jo najdete na koncu vsakega e-poštnega trženjskega sporočila ali kratkega dnevnega obvestila, ki ga od nas prejmete.

9. Posodobitev vaših podatkov

Če se osebni podatki, ki ste nam jih predložili, spremenijo ali če ste zamenjali svoj e-poštni naslov oziroma če želite izbrisati svoje podatke, nam to sporočite na naslov: dataprotection@autovistagroup.com.

10. Obdelava podatkov z naše strani

V Sloveniji skupina Autovista Group posluje pod imenom Eurotax d.o.o. Podjetje Eurotax d.o.o. obdeluje osebne podatke v Sloveniji, druge podružnice skupine Autovista Group pa obdelujejo osebne podatke v drugih državah EU. Spodaj sledi splošna razlaga načina, kako mi kot upravljavec podatkov obdelujemo osebne podatke. Za podrobnejše razumevanje obdelave vaših osebnih podatkov glejte morebitna osebna sporočila, ki ste jih prejeli od nas poleg tega obvestila o varovanju zaupnosti ali pa nas kontaktirajte na: dataprotection@autovistagroup.com.

11. Razlogi/nameni obdelave osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujemo zato, da lahko promoviramo svoje blago in storitve ter za namene vodenja računov in evidence.

12. Vrste/razredi obdelanih osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujemo glede na razloge/namene, navedene zgoraj pod 11. točko. Sem spadajo:

 • osebni podatki,
 • finančni podatki,
 • podatki o blagu ali opravljenih storitvah.

13. S kom se osebni podatki lahko delijo

Kadar je to potrebno ali se obvezno zahteva, vedno pa skladno z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov, lahko osebne podatke, ki jih obdelujemo, delimo z/s:

 • zvezno vlado;
 • bonitetnimi agencijami;
 • dobavitelji in ponudniki storitev;
 • izterjevalci dolgov in agencijami za sledenje;
 • finančnimi organizacijami;
 • organi pregona ali drugimi preiskovalnimi agencijami;
 • revizorji.

14. Prenosi podatkov

Kadar je to potrebno, se osebni podatki lahko prenesejo tudi v druge v države ali na ozemlja po svetu, vendar samo ob polni skladnosti z zakonodajo s področja varstva podatkov. To se lahko zgodi v primerih, kadar:

 • je Evropska komisija odločila, da tretja država dejansko zagotavlja ustrezno stopnjo zaščite;
 • nam je tretja oseba, ki prejme osebne podatke, podala ustrezna varovala v obliki standardnih klavzul o varstvu podatkov, ki so jih odobrili regulatorni organi;
 • delujemo skladno z etičnim kodeksom, ki ga je odobril nadzorni organ;
 • smo bili certificirani v skladu z odobrenim mehanizmom, ki ga določa veljavna zakonodaja o varstvu podatkov; ali
 • kadar smo dogovorili pogodbene klavzule, ki jih je odobril pristojni nadzorni organ.

15. Vaše pravice

Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) posameznikom omogoča večji nadzor nad tem, kako organizacije obdelujejo osebne podatke, ter zagotavlja številne pravice posameznikom z vidika uporabe njihovih osebnih podatkov, vključno z/s:

 • pravico biti obveščen;
 • pravico do dostopa;
 • pravico do popravka;
 • pravico do izbrisa;
 • pravico do omejitve obdelave;
 • pravico do prenosljivosti podatkov;
 • pravico do ugovora zoper obdelavo;
 • pravicami, povezanimi z avtomatiziranim sprejemanjem odločitev in oblikovanjem profilov.

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s pravicami, ki jih lahko uveljavljate v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), nam lahko pišete na: dataprotection@autovistagroup.com.

16. Hramba osebnih podatkov

Razen če zakonodaja ali predpisi ne zahtevajo drugače, ne bomo hranili osebnih podatkov naših strank dlje kot tri (3) leta po zadnji komunikaciji s posameznikom ali po izteku pogodbe z delodajalcem takšnega posameznika.

17. Sprejetje in spremembe

Z uporabo te spletne strani dajete svoje soglasje k obvestilu o varovanju zasebnosti. Če se ne strinjate s tem obvestilom o varovanju zasebnosti, vas prosimo, da naše spletne strani ne uporabljate. Če bomo v prihodnje kakorkoli bistveno spremenili to obvestilo o varovanju zasebnosti, bomo spremembo objavili na svojih spletnih straneh, tako da boste ustrezno obveščeni o osebnih podatkih, ki jih zbiramo, in kako jih v vsakem trenutku uporabljamo. Nadaljnja uporaba spletnih strani pomeni, da se strinjate s takšno spremembo. 

18. Kontaktna oseba za varstvo podatkov

Naša kontaktna oseba za varstvo podatkov je g. Christopher Angel. Za vsa vprašanja ali pripombe glede obdelave osebnih podatkov, pošljite elektronsko sporočilo na: dataprotection@autovistagroup.com.

Če niste zadovoljni glede odziva osebe, pooblaščene za varstvo podatkov, lahko vložite pritožbo pri nadzornem organu, ki je pristojen za vašo regijo.

19. Kako stopiti v stik z nami 

Pozdravljamo vse vaše pripombe na naše spletne strani in na naše obvestilo o varovanju zasebnosti.

Če bi želeli stopiti z nami v stik glede kakršnih koli poizvedb ali pripomb, vas prosimo, da pošljete sporočilo na e-naslov: dataprotection@autovistagroup.com ali pa nam pišite na:

Eurotax d.o.o.
Bleiweisova cesta 030
SI-1000 Ljubljana

20. Datum zadnje posodobitve

To obvestilo o varovanju zasebnosti je bilo zadnje posodobljeno v februarju 2022.

Vrednotenje vozil

Izberite vrsto vozila, mesec in leto prve registracije ter znamko vozila.
Nato izberite še model.

Napoved bodoče vrednosti vozila

E-novice

Prijavite se na naše e-novice.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

5. Uporaba tehnologije sledenja Eloqua za naša trženjska e-sporočila

Zaradi personalizacije načina, kako družba Eurotax komunicira z vami, na različnih straneh našega spletnega mesta uporabljamo Eloqua, enako velja tudi za elektronska sporočila, ki jih prejmete od nas. Na teh straneh se Eloqua za merjenje uporabe in za dostop do nekaterih informacij poslužuje piškotkov in kode Javascript. Eloqua bo v našo napravo namestila piškotek med vašim prvim obiskom spletnega mesta Eurotax. Piškotek Eloqua in informacije iz kode Javascript nam omogočajo izvedbo analize vaše uporabe našega spletnega mesta in naših obvestil, kar nam bo olajšalo razumevanje vaših interesov in pomagalo izboljšati način pisne komunikacije z vami.

Čeprav piškotek ne vsebuje osebnih podatkov o vas, bomo v primeru, da se registrirate za določeno storitev oziroma odločite za prejemanje bele knjige ali glasila, vaše osebne podatke povezali s podatki iz brskalnika, kakor so razvidni iz piškotka Eloqua, ki je shranjen v vaši napravi.

 

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Eurotax d.o.o.